Начало    За нас    Вашето мнение   
 
Енциклопедии Речници Библиотека За студента За ученика За най-малките
За знам.bg
Мисия и съдържание
Целеви групи потребители
За реклама
Изисквания към рекламния формат
За нас
Контакти

 
 За знам.bg Начало

Общообразователният уеб портал знам.bg е съвместен проект на Сирма Медия, звено на Сирма Груп АД и Книгоиздателска къща "Труд", създаден с амбицията да се превърне в най-богатия източник на мултимедийна информация и знания на български език в интернет и да бъде една от основните разпределителни точки на "Националната мрежа от знания".
Знам.bg е осъществен с подкрепата на Министерството на образованието и науката и Министерството на транспорта и съобщенията в рамките на Националната програма за въвеждане на информационните и комуникационни технологии в образованието. По проекта работят изтъкнати специалисти от Българска академия на науките, Софийския университет и други образователни институти, дългогодишни преподаватели и авторитети във всички области на познанието.
Знам.bg е достъпен безплатно във всички основни и средни училища. Достъпът извън училищната интернет мрежа е платен чрез гъвкави абонаменти схеми и широк набор от разплащания – като цените са напълно достъпни за всяко българско домакинство, ползващо интернет.

 

Мисия и съдържание Начало

Основната мисия на знам.bg е да бъде главния източник на знания и информация – учебни помагала, българска и световна литература, исторически документи, визуално, звуково и друго мултимедийно съдържание за нуждите на целия учебен процес в основното и средно училище.
Целта е не само да се предоставят всички необходими учебни помагала и материали за официалната учебна програма на Министерството на образованието, но и голямо количество допълнителна информация, която да подпомага изграждането на способност за самостоятелно творческо мислене на учениците.
В допълнение, знам.bg ще бъде и основен източник на енциклопедично знание за широката общественост, както и насочващ вход към други специализирани източници на знание. Обемът и качеството на съдържание в знам.bg ще надхвърля значително средната домашна, дори училищна библиотека. Към настоящия момент в знам.bg са залегнали близо 100 000 статии, експертна и актуална информация от издадените до този момент електронни енциклопедии на БАН, Труд и Сирма, както и голям брой материали от водещи специалисти в своята област, изтъкнати ръководители на научни екипи и видни университетски преподаватели.

 
Целеви групи потребители Начало

Потребители на възраст 8-17 годни, които имат нужда от постоянен достъп до източник от знания, като знам.bg , както в училище по време на занятия, така и вкъщи при подготовка на уроците си. Очакванията са ни, че всички ученици, които разполагат с домашен компютър, ще имат постоянен достъп до знам.bg в рамките на учебната година от септември до юни.
Потребители на възраст на възраст 18-24 години, мнозинството от които са студенти във висши учебни заведения, както групата на така наречените "зрели, улегнали" потребители на възраст 25-45 години, които са сред най-активните потребители на интернет, както от работното си място, така и от вкъщи.

 
За реклама Начало


Банери:
728x90 pxl, разположен над главата на сайта.
180x150 pxl, разположен в лявата навигационна лента.
160x600 pxl, разположен в главните страници на секции Речници, Библиотека, За ученика, За най-малките.
160x600 pxl, разположен на Gbg.bg в резултати от търсене в Знам.бг.

ПозицияРазмер и тежестИмпресии*CPТ**
Всички страници728x90 pxl30 0005,00 лв.
Всички страници180x150 pxl30 0004,00 лв.
Главни страници на секции - контент банер160x600 pxl3 0005,00 лв.
GBG.bg резултати от търсене160x600 pxl2 0005,00 лв.

* Гарантиран брой импресии дневно.
   Гарантираният брой импресии е за работни дни. В почивни дни се гарантират 70% от импресиите за работни дни.
** Cost Per Thousand - Цена за 1 000 импресии.

Преференциална отстъпка: 10%
Отстъпка за авансово плащане: 2% от нетната сума

 
Изисквания към рекламния формат Начало


Общи условия за приемане на заявки и рекламни форми

  • Актуализация на "Гарантиран брой импресии дневно" се прави на всяко тримесечие на база рейтинга знам.bg. Клиентите са защитени от евентуално повишение на цените в рамките на предплатените суми. В случай на намаление, то ще се признава.
  • Медия планове се приемат не по-късно от 2 (два) работни дни преди старта на кампанията, след проверка заетостта на позициите.
  • При промяна или отмяна на остойностена схема за излъчване в срок по-малък от два работни дни преди старта на кампанията, както и по време на кампанията, се начислява 20% завишение от брутните цени на позициите, за които се правят промени.
  • Всички рекламни форми се приемат за излъчване след проверка за годност от техническо лице на Нетинфо. Знам.bg си запазва правото да отложи кампанията, ако рекламните форми не отговарят на техническите изисквания.
  • Готови рекламни форми се приемат не по-късно от един работен ден преди старта на кампанията. Готовите рекламни форми, изработени в Macromedia Flash, се публикуват във формат SWF за Flash Player 5 или 6.

Необходимо е да се изпратят:
  • работните файлове с разширение FLA;
  • използваните във файла шрифтове;
  • експортнат SWF файл за Flash Player 5 или 6, съобразен с размера в KB, според изискванията за съответната рекламна форма.

Всеки клиент получава код и парола за онлайн статистика на импресиите и кликовете.
При поискване, всеки клиент получава сертификат с реализиран брой импресии и кликове не по-късно от пет работни дни след края на кампанията.

 

За нас Начало

Сирма Медия
Сирма Медия е част от една от най-големите и стабилни български софтуерни компании - Сирма Груп. Сирма Медия е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания. Ние, притежаваме значителен опит в дизайна, разработката, техническата поддръжка, маркетинга и продажбите на мултимедийни продукти и услуги.
Амбицията на Сирма Медия е да бъде определяща, движеща сила в създаването на система от принципи, стандарти и сътрудничещи си организации за постепенното изграждане на национална мрежа от знания като част от развитието ни към "общество на знанието".

Книгоиздателска къща "Труд"
Марката "Труд" съществува от септември 1946 г., когато е бил основан вестникът. Издателство "Труд" е създадено през 1992 г., а като самостоятелна дъщерна фирма към "Медия Холдинг" съществува от 1994 г. През 1998 г. КК "Труд" ООД става част от германския вестникарски концерн Вестдойче алгемайне цайтунг WAZ.
За тези тринайсет години с логото на "Труд" са издадени над шестстотин български и преводни заглавия - художествена литература, документалистика, биографични четива, популярни, научни, справочни и енциклопедични книги. Изданията на "Труд" винаги са се отличавали с висок професионализъм, както в художествено и естетическо, така и в техническо и полиграфическо отношение. Книгите, изготвени в "Труд", заслужено могат да красят всяка библиофилска колекция и неведнъж са печелили престижни награди - за библиотечно оформление, за полиграфическо изпълнение и за принос към развитието на книгоиздаването в България.

 

Контакти Начало

Книгоиздателска къща "Труд" ООД
ул. "Дунав" № 15
тел. 02 / 987 29 24
e-mail: znam@trud.bg
http://www.trud.cc

"Сирма Медия"
бул. "Цариградско шосе" № 135, ет. 3
Тел.: 02/ 976 83 04
e-mail: znam@znam.bg
http://www.sirmamedia.com


Начало : За нас : Вашето мнение : Защита на личните данни : Защита на авторските права : За рекламодатели
Галерии : Атлас : Таблици : Мерни единици : Хроника на човечеството : Статистика
Игра : Най-четено : На днешния ден : Личност на деня
Книгоиздателска къща Труд  Сирма Груп  Сирма Медия   Със съдействието на: Oracle Българска телекомуникационна компания